Sápmi – Sverige – Irland

Lucka nummer 4: ” Så valde jag att spendera sommaren 2018

Vi bestämde tidigt att sommaren 2018 skulle vi spendera i Sverige. Året innan födde jag ju barn i mitten av Juli så vi var bara hemma då. I år ville jag åka på kalvmärkning och ha svensk sommar.

Så det gjorde vi. Vi firade midsommar i Dalarna, med allt vad midsommar är. Mest mygg och kyla och potatis kanske.

Vi döpte Nate, tillsammans med sin kusin Emony, och fick åka ambulans till Falun. Det var inte bara härligt nämligen, det var också varmt och barnen var sjuka varannan vecka. Men vi hade det härligt hemma i Storsätern.

Så vi missade kalvmärkningen i Idre pga sjuka barn, men till mittåhamran kom vi iväg. Underbara hamran.

Och sen var vi i Mittådalen. Badade i mittån och försökte njuta av den sjuka värmen. Värmen som oroade oss en del eftersom det bara några mil bort brann så vi kände röklukt.

Vi var som sagt sjuka mycket, och Ciaran var bara hos oss i 2 av dom 6 veckor vi var borta, men överlag hade vi en underbar sommar. Jag är glad att vi kan ge barnen så långa sommarlov i Sverige. Tack vare generösa och snälla människor som låter oss bo och äta hos dom. Vi gör nog samma sak i sommar, helt enkelt.

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera specialpedagogstudent och doula ★

    Vilken fantastisk sommar ni haft det :). Underbara bilder, spännande med renar också. Tycker de är så spännande djur, mycket för att jag bara sett renar vid få tillfällen i livet :). När jag var i Idre med sonen, hans pappa, sonens faster samt farfar för några år sedan under sommaren var det min stora hobby att fotografera renarna som sprang lite här och där ;).

    Förstår också att det var läskigt med röken, värmen och branden. Tycker hela sommaren 2018 känns som brändernas år, var läskigt också hur många som gick ut i skog och mark och eldade trots förbudet :-o.

stats