Sápmi – Sverige – Irland

Bröllopstårta test 2.

Jag har ju fått en fix idé om att göra vår bröllopstårta själv, och det kräver en hel del provbakningar. Jag är ingen som som har tålamod att planera allt i minsta detalj och sen göra en ”perfekt” provtårta. Nejdå, jag bara kör på i någon slags blandning av inspo från internet och eget påhitt. Förra tårtan blev fin, för att vara första gången jag någonsin faktiskt tagit mig tid och varit noggrann med dekorationen. Jag brukar nämligen fokusera på smakerna, men just bröllopstårtan vill jag ju också ska vara fin.

 
I alla fall tog jag inspiration från Jessica Lagergrens blogg och gjorde en ombre i smärkräm, fast med rosa och rött istället för blått som hon hade. Den blev med sockerkake-botten och fyllning av choklad och hallon. God, men det blev alldeles för mycket smörkräm och alltså alldeles för sött. Smakerna försvann lite i allt det söta. Så nu har jag lärt mig det och tar nya tag till nästa tårta (som jag börjat med idag, det krävs liksom typ två dagar innan tårtan kan ens dekoreras. Hur länge håller sig egentligen en tårta i kylen?)

 

Fylld och spacklad med (för mycket) smörkräm. Smörkrämen i påsarna har jag färgat själv. Lärdom: behövs tydligare gränser mellan färgerna. 


Spritsad med färgad smörkräm


Klar! 


Som sagt behövs det mindre smörkräm, och tydligare skillnad mellan färgerna. Om jag bestämmer mig för att göra tårtan på detta vis dvs. Just nu lutar det åt marsipanlock nämligen..


Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats