Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Ännu en natt.

God morgon! 

Eller nu är det väl inte morgon längre, men det är först nu jag kan sitta ner och skriva en stund. Nate har varit rätt osugen på att sova från 4.30 och tre timmar senare gav jag upp och dumpade ner honom till Ciaran och Chloe medan jag gick upp för att få en halvtimme till i sängen. 25 minuters sömn och en dusch gjorde underverk och nu känner jag mig nästan levande igen. Det är lustigt det där hur jag även glömmer hur jobbigt det var när jag var mitt i det. Hur jobbigt och svettigt det är när Chloe har kommit in i vår säng vid 5.00 och lyckats somna om direkt (hon gör inte alltid det) och Nate råkar få syn på henne och tror att det är dags att stiga upp och LEKA! Hur jag försöker få honom att inte kravla över till henne och vara tyst och somna om medan jag också håller på att kissa på mig.

Var är din man i allt det här? Kanske ni undrar nu, men vanligtvis så tar han Chloe när hon vaknar så jag kan fokusera på Nate. Men de senaste nättarna har Chloe sovit bäst själv i sin säng och ibland har hon även sovit hela natten så när hon kom in till mig imorse och somnade om fick hon såklart ligga kvar. Nate accepterar inte mycket annat än boob på natten ännu så det är lönlöst att ens försöka ge honom till Ciaran när solen inte har gått upp. Jag är även en sådan förälder som inte tror på att tvinga barnen att vara med någon de inte vill, och eftersom Nate är ett enda litet år ser jag inte varför jag ska lämpa av honom till Ciaran när han så tydligt inte vill. Inte så länge jag fortfarande klarar av det.

Och klara av det är väl just det som det handlar om, det här med barn. Och jag fixar ju det här, snart är vi förbi amningsavslutet och då har jag gömt alla jobbiga nätter. För så funkar det här med föräldraskap. Ska man inte bli galen så glömmer man hur jobbigt det är att bara få sova 2h i stöten och hur ont det gjorde att föda fram dom och hur ledsen man blir när man inte ens får kissa i fred på en hel vecka. Man glömmer, eftersom en enda liten kram och ett stolt leende när barnet lyckas sätta på sig skorna helt själv väger upp prick alla jobbiga stunder.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats