Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Black friday och julklapp.

Idag kom det snö! Eller okej, medan vi var inne i leksaksaffären och härjade (alltså vi köpte endast en ståbräda till vagnen, en spegel till bilen och ett spel till Chloe i julklapp men hon härjade rätt bra bland sakerna) vräkte det ner hagel och när vi kom ut igen låg det som ett vitt kladd över parkeringen. Det kändes även i luften att vintern hade kommit som genom ett trollslag. Men jag monterade på ståbrädan (fantastisk sak det där) och promenerade en bit i vinterluften och bara kände att ja, det ska bli fint att åka hem till snö och is om några veckor!

53B5B908-D4D9-4D95-9F37-81DC2298E49B

Vi köpte alltså en julklapp till vår dotter idag. Ett spel för 8€ som vi kan spela tillsammans. Vi gick runt och funderade på vad hon kan tänkas vilja ha men alltså hon har ju redan massa leksaker. Ett kök och en cykel och duplo och en tågbana och en dockvagn och pussel och målarfärger och en iPad (Well. Den är min men ärligt talat hinner jag inte använda den lika flitigt som hon). Så efter några vändor bland högarna av leksaker kollade vi på varandra och insåg att ingen av oss ville köpa henne nåt bara för att. Hon får ju det hon behöver av oss året om, och vi har tänkt köpa en gunga/rutschkana till barnen i vår, men just nu behöver hon inget. Jag beställde liksom kläder till barnen tidigare idag och hon kommer ju få julklappar av sina släktingar när vi kommer till Sverige. Varför känner jag mig då som en dålig Tjidtjie som köper EN grej till henne i år? Hon kommer ju inte ens minnas den här julen, än mindre förstå vad som händer! Det är väl den här spenderar-kulturen vi nu lever i, att det är fint med många klappar under granen.

Men äsch. Hon kommer bli jätteglad över spelet vi har köpt. Hon gillar spel och det är fiskar med och vi har faktiskt tänkt till om presenten. Nate? Kom igen han får ingenting den lilla stackarn  har han tur får han smaka en broccoli lagom till julafton!

Sen ska vi ju flyga hem till Sverige på semester i två veckor. Det kostar inte heller direkt gratis (och lekstugan i plast som var det enda hon ville ha kostade MER än alla tre flygbiljetter gemensamt så nejdutack det blir INGEN lekstuga).

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Vanja Torkelsson

    Det är ett elände med julklappar till barn. Våra två flickbarnbarn har en mormor som vräker grejer till dem man bara stönar. Vi har till slut gett upp så de senaste åren har de fått en enda + pengar så de kan köpa något när de själva vill eller behöver något

stats