Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Dag 25

Hallå! Dag 25 är över och imorgon är det en ny vecka i vårt hemmastannande. För det fortsätter vi ju med, att stanna hemma. Inte för att jag tror att det varken är rätt eller fel, utan för att det är vad Irlands myndigheter säger åt oss att göra. Alla får vi olika tillsägelser, och jag väljer att göra som vi blir tillsagda. Så vi stannar hemma, går inte och handlar hela familjen och gör det ytterst sällan och åker inte på utflykt någonstans. Träffar inga vänner och stannar inte för att prata med grannar när vi är ute på promenaden runt kvarteret. Och jo, det går fortsatt bra men imorse höll jag på att adoptera en kanin så jag har absolut blivit en aning uttråkad de senaste dagarna.

Men, ny vecka imorgon och vi går in i påskveckan (även kallad lugna veckan , lär den ju bli i år). Jag tänker mig lite påskpyssel, se om vi har något påskpynt på vinden och leta fram påskäggen så vi i alla fall an fylla dom och gömma i huset på lördag. Sen fyller Chloe år och hon kommer varken få kalas eller cykel så jag ska göra allt i min makt att baka henne en my Little pony-/frozen2-/powerpuffpinglornatårta som ska vara både roa och lila och lite blå (den sista färgen är mest för Nates skull, för att Chloe är en fin storasyster). Jag har beställt hem ett helt Frozen-slott i lego som vi ska roa oss med och som jag hoppas hon blir glad för. Jag tänker att vi får förklara att cykeln kommer senare, när skolorna öppnar igen. Skolorna ja, jag hoppas för alla skull att dom snart öppnar igen, men kanske mest för just min lilla unge som längtar efter sina kompisar och lärare. Som är så social att hon skriker HEJ till varenda levande själ hon kan råka få syn på när vi är ute och går. Det är onekligen en speciell tid i våra liv just nu, och jag hoppas att vi snart kan sitta med vänner i trädgården och prata om hur konstigt början på 2020 var.

Men tills dess får vi höras på facetime och andra appar på nätet. Som tur är så är både jag och barnen vana att prata med släkt och vänner på mobilen, men i fredag tog vi det steget längre och när barnen satt framför Frozen 2 (som äntligen kommit ut på film!) ringde jag upp tre barndomsvänner i appen Houseparty. Och medan barnen somnade i soffan (skoja, dom somnade i sina sängar när jag gick upp och la dom, men det flöt bättre i texten om dom somnade på soffan) så åt jag pizza oh drack prosecco med mina kompisar! Det var så kul! Så det funkar ju, man får bara bli lite mer påhittig och börja värdera videosamtal lika högt som en träff IRL. Så säg bara till om ni vill dricka vin någon kväll, jag är hemma!

Titta så romantiskt med hemmagjord pizza (för fredagspizzan har jag inte tänkt rucka på i första taget) och skumpa tillsammans med tre vänner! 

Nu ska jag dricka upp mitt örtte och stupa i säng. För som tur är så har jag två barn som håller mig sysselsatt och ser till att jag är trött på kvällarna, sover på nätterna och kliver upp på morgonen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats