Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

De levandes rike.

Igår började jag läsa en bok när jag och Nate kom hem från promenaden vid floden. Vi fick sällskap, eller det var väl mest vi som agerade sällskap, av en mamma vi lärt känna på vår föräldragrupp. Ja hennes dotter var också med såklart (och ja jag har ont i benen idag pga ovan att gå sådär långt). I alla fall la jag undan mobilen och parkerade mig själv i soffan i lekrummet så att barnen fick öva sig i att leka själva medan jag läste min bok. Chloe har det kämpigast och låg mest bredvid, på, inuti (om hon kunnat) mig och babblade och försökte få min uppmärksamhet medan Nate drog fram en stol och satte sig och lagade låtsas-kaffe i Ikea-köket. Nå, Chloe ska nog få igång fantasin så småningom hon också.

I alla fall (herregud hur svårt kan det vara att komma till sak) så påbörjade jag en bok jag inte har en aning om var jag fått tag på, men den är tydligen en del av något som heter Bookcrossing och jag tycker det verkar som en helt fantastisk grej! Så smart och roligt att lämna böcker vidare till någon annan (ja jag lovar att min bok också ska få gå vidare i livet när jag har läst ut den). Boken började konstigt och jag undrade verkligen hur tusan dom ska lyckas hålla igång boken i typ 300 sidor till men då jäklar började det hända grejer och nu är jag helt fast i den och vill inte göra annat än att läsa.

Det är längesen jag kände så för en bok, livet är så hektiskt och jag har inte ro att bara sitta i soffan och läsa. Så tack för det lugnet jag hittade igår. Det finns inte mycket som är bättre än att fastna i läsningen och försvinna in i en helt ny värld.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats