Helgen som började bra med blev kaos. | Sápmi - Sverige - Irland
Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Annons

Helgen som började bra med blev kaos.

Var var vi. Vi hade landat framför en film efter en härlig dag i solen och jag bestämde mig för att kamma igenom Chloes hår innan vi gick och la oss. Jag tyckte nämligen att hon hade kliat lite väl mycket i hårbotten på sista tiden – så även jag.

För att komma till saken. Ja, Chloe hade fått löss. Så även jag, såklart. Så resten av kvällen kammade jag våra hår med en trasig kam (det var ju liksom söndag kväll och inte ett öppet apoteket i sikte) medan Nate satt i badkaret och slängde leksaker omkring sig. Eftersom jag inte hade något lusmedel tvättade jag våra hår och smorde in med kokosolja – det kunde nämligen hjälpa till att få äggen att lossna från hårstråna. Vi gick alltså och la oss i nybadade sängar (vilket var helt onödigt eftersom jag skulle bli tvungen att riva ur dom igen nästa dag, men det kändes fräschast så) med färre löss än förut men utan medel och förmodligen en hel del rackare kvar. Usch. Och pust. Och blä.

På måndag morgon väntade jag tålmodigt på att klockan skulle bli 9.00 så jag kunde packa in barnen och åka till apoteket och köpa alla lusmedel dom hade. Sen kom jag på att det var röd dag och alla apotek var stängda. Jag skrattade högt och hittade tillslut ett apotek som öppnade kl 12.00 så jag fick vackert gå omkring som lus-Mia ett tag till.

Ni kan ju tänka er hur resten av dagarna ensam hemma med barnen har sett ut. När jag hittade första lusen ringde jag Tjidtjie i panik och grät och undrade vad tusan jag skulle göra. Men sen tog jag mig i kragen och insåg att det var upp till mig att få bort dom oönskade gästerna jag och min dotter hade fått i håret. Jag trodde att det bara var en dagis-/skolgrej, att få löss, men tydligen inte. Och Chloe är ju väldigt närgången med de barn hon träffar så hon kan ha plockat på sig en lus var som helst – när som helst. Men såklart skulle jag hitta dom när jag var helt ensam hemma med båda barnen. I flera dagar. Det har alltså varit lite… kämpigt. Haha.

Barnen har varit helt fantastiskt duktiga dock och låtit mig kamma och tvätta utan några större problem.

Nu är vi ute på andra sidan och jag kan skratta åt hela baletten. Och samlat ihop ännu en ny erfarenhet (jag gärna hade sluppit).

  • Se till att alltid ha lusmedel och kam hemma.
  • Kamma gärna genom håret en gång i veckan, i alla fall om barnen går på dagis/skola.
  • Du måste inte tvätta något, lössen överlever bara 24h utanför kroppen, men det kan vara fräscht att iaf byta sängkläder och tvätta handdukar, mössor och sanera hårborstar.

Har ni någon erfarenhet av löss?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats