Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

I köket hos Aahka Gunne

I köket hos Aahka där står tiden stilla. Samma bänk som jag stod och blandade mjöl och vatten vid står nu mina barn. Häller mjöl i samma bunke, vispar med samma visp. Aahka pratar på om fasta och mjöliga potatisar, hur ekorren som bor på hennes gård gillar nötter och huruvida man måste ha ägg eller inte i biffarna. Det luktar stekos och Chloe formar runda bollar av degen hon har gjort. Nate kastar dom i luften och Aahka skrattar medan hon mosar potatisen i kastrullen.

En förmiddag hos min Aahka är bättre än all meditation i världen. Lugnet. Lyckan. Kärleken. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Angelica
      Angelica

      Eller hur! Det är samma med min morfar som gick bort för två år sedan. Jag är så glad att han i alla fall hann träffa min dotter. De äldre har så mycket att lära oss!

stats