Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Mitt år, so far, i böcker.

Jag har precis lyssnat klart på ännu en bok. Jag går igenom rätt många böcker ändå, nu när jag har släppt på känslan av att “det räknas bara om man LÄSER boken” så kan jag lyssna på böckerna. Jag tänker att det är helt olika saker, såklart. Det är kanske inte att läsa en bok när jag trycker igång Storytel, men det är väldigt mycket bättre än att inte ens lyssna på en bok för att man har någon tanke om att det inte räknas. Pyttsan. Jag hade som mål att ta mig igenom 20 böcker i år och nu avslutade jag bok nummer 29 för i år! Begravd Jätte av nobelpristagaren Kazuo Ishiguro. Vi valde den i vår lilla bokklubb vi har, jag och tre av mina barndomsvänner, så i slutet av den här månaden ska vi diskutera denna bok. Jag vill därför inte säga för mycket om den, men den var väldigt intressant. Ett fantastiskt språk, tycker jag, och en väldigt konstig och intressant historia. Konstig ja. Om den är läsvärd? Definitivt! Men det är ingen lättläst bok som man tar sig igenom på en dag. Men definitivt intressant. Som jag ju redan sagt ja.

Vad har jag läst mer i år? Ja men låt oss kolla!

Koka Björn – Mikael Niemi. Jo men läs den!

Fyren mellan haven – M-L. Stedman. Otroligt hemsk bok. Läs den inte om du är känslig och har barn. Fast den är bra, väldigt bra. Men jag kommer inte våga se filmen..

Mellan rött och svart – Jan Guillou. En i Guillous serie “Det stora århundradet”. De första två böckerna är väldigt bra, sen blir det lite tradigare.

Memorys bok – Petina Gappah. Nej den var tråkig den behöver ni inte läsa.

Rismodern – Rani Manicka. Alltså den här boken läste vi också i vår bokklubb (vi turas om att välja och har lite olika teman att följa. Den här valdes för att den var skriven av en asiatisk kvinna och boken utspelade sig i Asien) och den tog ungefär en miljon år att läsa. Den var ändå inte dålig.. Men inget jag skulle tipsa om tror jag.

Kidnapparen – Nora Roberts. Bra bok! Jag har inte läst Nora Roberts på länge men det känns som att hon har steppat upp på något vis.

Ja sen är det som sagt en hög till. Farmor dör av Malin Wollin, den var bra. Störst av allt, Malin Persson Giolito, absolut bra, men lite hypad kan jag tycka. En engelsk gentleman, Jane Gardam, också bra och mysig om engelska landsbyggden. Under vintergatans alla stjärnor (Camilla Davidsson) som handlar om Caminon, som min tjidtjie i skrivande stund är en del av. Men det måste vi nämna i ett eget inlägg. Om min femtio-åriga tjidtjie (hon fyller idag) som bestämde sig för att hon ville fira sin femtioårsdag på caminon. Så hon tog sin lillasyster och åkte dit och nu vandrar hon mellan 20-28km varje dag i den spanska hettan. Fantastiskt och imponerande och inspirerande på så många sätt.

Men mer om det en annan dag. Nu ska jag krypa ner mellan mina barn och snusa dom i nacken. Jag känner mig lätt idag, som jag så ofta gör när jag har fått tid till att vara ensam en stund (jag var och handlade) och sen hunnit röja i köket, fläta lite band och pratat med en kär vän utan att bli avbruten av ett barn. Då är det lätt att vara en bra förälder sen. Vi säger så.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats