Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Packning -19

I år ska vi, som ni nog har snappat upp, vara i Sverige på semester i nästan 3 månader. Det betyder att jag behöver börja fundera på packningen redan nu. Jag ska alltså packa för 3 personer, varav en (inga namn nämnda) byter kläder minst två gånger per dag. Jag ska inte heller packa bara för en årstid, nej nej. Jag ska ju inte bara till sommar och sol och värme utan även till fjäll och frostnätter och spöregn och kanske lite snö vem vet!

Så jag har redan nu börjat tänka ut och skriva ner hur jag ska lägga upp det här.

  • Väskor. I år kommer jag packa i, och checka in två väskor. Det blir svårare att manövrera själv med två små barn men jag får sätta min tillit till att få hämtning på flygplatsen i Stockholm.
  • Listor. Jag har resan nu påbörjat listor med vad barnen och jag ska ha med oss i klädväg. Sen tillkommer listor på hygienartiklar och mediciner och annat löst man behöver.
  • Matchning. Jag har även sagt åt mig själv att vartenda plagg i allas väskor ska matcha med varandra. Ingen konstig tröja som bara passar till ett par av byxorna och sedan inte går att använda. Barnens kläder kommer alltså gå i en färg, typ.

Det jobbigaste blir att alla tre måste ha med ungefär 4 par skor. Vi ska ju som sagt både på kalvmärkning och bröllop så förutom gympaskor så ska sandaler och finskor och stövlar också med i packningen. Mediciner för 13 veckor, finkläder fulkläder regnkläder solkläder. Keps. Mössa. Vantar. Baddräkt. Man kan ju undra vad det är dör sorts ambivalent semester vi ska på. Men förra året packade jag för svensk sommar och satt sen där i min enda klänning i vad som visade sig vara den varmaste sommaren i mannaminne. Det misstaget ska jag inte göra om. Min packning kommer vara så S J U K T genomtänkt att den skulle passa för en drottning.

En drottning som ska på solig husvagnssemester i fjällen ensam med sina två barn.

Påbyllsad på midsommar

Och resten av sommaren levde jag i denna klänning.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats