Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Små havrekakor.

Vi har ju bestämt att vi numera bara äter sötsaker på lördagar här hemma, så jag försöker ibland komma runt det genom att baka nyttigare mellanmål åt mig och barnen. Idag blev det enkla havrekakor, mest för att vi kunde göra hjärtan av dom och det passade ju bra idag. Det var iofs sirap i dom här men jag tänker att så länge vi inte äter femton kakor var så gör det ingenting. Chloe åt två (hon älskade dom och hade lätt kunnat trycka i sig fler) och vi hade roligt medan vi gjorde dom! Enkla kakor att baka med barn helt enkelt.

2,5 dl havregryn

2,5 dl mjöl

1 tsk kanel

3-4 tsk sirap

100 g smör

Blanda havregryn, mjöl och kanel. Peta ner bitar av smöret och blanda ordentligt. Fyll på med sirap tills det är en bra deg och baka ut till vilka formar ni vill. Ha in dom i ugnen på 170g i ca 10-15 minuter. 

2B27AD96-AA2C-42EB-A999-F43642989E4F

86168E82-AAA6-4178-8FDD-DCB70A131F42

Sen tog vi en promenad igen hela familjen. Chloe hittade en pinne och gick hela vägen själv och petade i vattenpölar och sjöng för sig själv. Hon älskar verkligen att promenera! Det är skönt att vi börjar komma in i rutin att gå ut efter lunch. Nate får sova utomhus och Chloe och jag får frisk luft. Ja och den stackars hunden vi har får en välförtjänt promenad, stackarn.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats