Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Vi provar nåt nytt – sömn igen.

Så har ännu en dag gått och idag har jag provat nått nytt. Det är ju ingen nyhet att vår dotter inte gillar att sova speciellt mycket, och nu tycker jag att hon börjar bli lite stor nog att kaaaaanske klara sig utan en sovstund på dagen. Speciellt eftersom hon somnar sent (vid 21-tiden) och vaknar sent (8.00/9.00) och det blir liksom ingen ordning på våra dagar när vi slåss om att sova i tre timmar mitt på dagen. Så idag har vi, istället för att sova, vilat i soffan en timme efter lunch. För vila behöver vi båda två, det är en sak som är säker. Som sagt skulle hon egentligen behöva sova en timme men det går nästan inte så nu provar vi det här. Hon var trött vid 15.30 men det gick att bota med mellis och en timme ute i trädgården. Det blev lite gnälligt när jag skulle laga middag, men alltså det blir det ju lite då och då nu för tiden i alla fall – hon är ju liksom två år.

 

Så nattningen påbörjades kl 19.00 idag istället för 20.00 och efter tandborstning, kissning, pyjamaspåklädning och två sagor så sov hon. Kl: 19.40. Något slags rekord. Tyvärr vaknade hon till en timme senare och jag hörde det inte förrän hon stod i hallen på övervåningen så det tog en stund att få henne att somna om, men jag tänker ändå räkna det som en bra första dag utan dag-sovning! Om inte annat så slapp jag stressen och irritationen och frustrationen över att hon vägrar somna på dagen. Det blev liksom lite roligare stämning ändå – allt som allt.

 

Så på kvällen hann jag rengöra ugnen och även sätta mig i soffan och bara ta det lugnt, som föräldrar med barn som sover på kvällarna gör! Det känns rätt härligt ändå. Vi får se hur det blir imorgon! Jag har tänkt fortsätta vilan och ingen sömn och inhandla en gardinstång till vardagsrummet. Beroende på när hon vaknar imorgon dvs. Vaknar hon 6.00 så kommer hon få sova. Det är väl så jag får tänka, vi gör det som funkar bäst för dagen. Rutiner är tydligen inget för oss i vår familj! Haha’

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats