Angelica

Sápmi – Sverige – Irland

Recept på pannkakor fria från ägg, mjölk och gluten!

Jag vill bara tipsa om ett recept på veganska pannkakor som jag lagade med barnen igår. Dom blev goda och är helt fria från ägg, mjölk och gluten!

  • 3dl glutenfri mjölmix
  • 1tsk bakpulver
  • 1/2tsk salt
  • 6dl havremjölk
  • 3msk mjölkfritt smör – smält

Blanda alla torra ingredienser. Vispa ner mjölken så det inte finns några klumpar. Häll ner smöret och stek sedan i smör/olja.

Dom blev lika goda som vanliga pannkakor om ni frågar mig! Just ja, jag bytte faktiskt ut en dl av havremjölken till 1dl iMat.

Nate fick smaka och gillade dom. Jag är faktiskt väldigt glad att jag har “tvingats” utforska det veganska köket mer det här året! Det känns bra att slopa ägg och mjölkprodukter och numera äter jag inte alls lika mycket kött. Jag kommer nog inte fortsätta helt på det här spåret när jag slutar amma, jag saknar ost tex. Men havremjölken kommer stanna och ägg är inte något jag kommer köpa om dom inte kommer från glada hönor!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats